Skip to content
  • Anasayfa
  • Genel
  • Bilgi
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası

  • Anasayfa
  • Genel
  • Bilgi
  • İletişim
  • Gizlilik Politikası
  • Toggle search form

ekrem imamoglu,

Görevden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik sözleri nedeniyle açılan davanın ikinci duruşması Silivri’de yapıldı.

İmamoğlu, Akın Gürlek’e yönelik sözleri nedeniyle, “Tehdit ve terörle mücadelede görev alan kişileri hedef göstermek” suçlamalarıyla yargılanıyor.

Ekrem İmamoğlu’nun 7 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması, kamu görevinden menedilmesi, seçme ve seçilme ehliyetinden yoksun bırakılması talep ediliyor.

Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesinde görülen duruşmaya CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, oğlu Selim İmamoğlu, milletvekilleri, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ile çok sayıda izleyici katıldı. Duruşmayı takip eden Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’ne (MLSA) göre, Esas hakkındaki mütalaasında değişiklik olmadığını söyleyen savcı, atılı suçlardan İmamoğlu’nun cezalandırılmasını talep etti.

Gürlek’in avukatı da İmamoğlu’nun savcılık mütalaası doğrultusunda cezalandırılmasını istedi.

İmamoğlu savunmasında, “İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır diyen zihniyete karşı seçimi kazandım diye buradayım” sözlerini yineledi.

“Benim anamın ak sütü gibi helal olan diplomam iptal ediliyor. Sosyal medyam yasak, fotoğrafım yasak ama siz beni bu milletin gönlünden silemeyeceksiniz” diye ekledi.

İmamoğlu, “Burada sesleniyorum: Hukuksuzluklardan, düşman hukukundan vazgeçin. Yine söylüyorum Ekrem İmamoğlu yargılanmıyor, direkt cezalandırılıyor” ifadesini kullandı.İmamoğlu’nun avukatları savcının esas hakkındaki mütalaasına ilişkin savunma yapmak üzere süre verilmesini talep etti.

Bunun üzerine mahkeme, duruşmayı 16 Temmuz saat 10.00’a erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek kimdir? Eleştirenler ve destekleyenler ne diyor?
İlk duruşmada neler yaşandı?
14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Marmara Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi içerisindeki duruşma salonunda 11 Nisan’da görülen duruşmada, Ekrem İmamoğlu hazır bulundu.

Duruşmaya Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, oğlu Selim İmamoğlu, milletvekilleri, belediye başkanı Sinem Dedetaş ve çok sayıda izleyici ile taraf avukatları da katıldı.

İmamoğlu savunmasında, “İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır’ iradesine karşı kazandığım için bugün tutukluyum. Bunun için size ifade veriyorum” dedi.

  • Köpeğimiz yeni doğan bebeğimizin beşiğine sürekli havlıyordu – sebebini yatağın altında buldum.
  • Kadın Para Vermek Yerine Bakın Ne Yaptı
  • Karlı bir otoyolda lastiği patlamış yaşlı bir çifte yardım etmek için durmuştum—bir hafta sonra televizyonda gördüklerim hayatımı altüst etti.
  • Kızım ve babası neredeyse her gün dondurma almaya gidiyorlardı
  • Gelinimin eski kahverengi bir bavulu derin bir göle attığını yanlışlıkla gördüm: Bu bana hemen çok garip geldi ve bavulu sudan çıkardığımda içindekiler karşısında dehşete düştüm

Copyright © 2026 .

Powered by PressBook WordPress theme