enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
39,1213
EURO
44,5672
ALTIN
4.212,05
BIST
9.277,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
28°C
İstanbul
28°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Perşembe Açık
30°C
Cuma Az Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Ezan okundugu sirada

Ezan okunduğu sırada aniden çiçek açarak görenleri etkiler. Ertesi gün öğlene doğru sönen çiçeklerin ömrü bir gündür. Ertesi sabah bir önceki gün açan çiçekler kapanır ve aynı çiçek bir daha açmaz. Ancak bol tomurcuk verdiği için problem olmaz. Baharda rozet biçimi etli ve tüylü yaprakların ortasından uzun bir sap çıkarır. Bu sapın üzerinde yaz boyu açacak olan tomurcukları taslak halinde bulunur. 1.5 metre uzayabilir.

İyi drenajlı herhangi bir bahçe toprağında yetişir. Gün boyu güneş görmelidir.
Çiçek açmaya mayıs ayında başlar ve yaz boyu sürdürür. Sıcaklarda düzenli olarak sulanır. Sonbaharda çiçek sapları toprak seviyesinde kesilir.

Bitki fazla uzun ömürlü değildir ama tohumları dökülerek her yıl bir çok fide verir. Bu fideler ilkbaharda istenilen yerlere şaşırtılır. Sonbaharda çiçek sapları toprak seviyesinde kesilir. Bitki fazla uzun ömürlü değildir ama tohumları dökülerek her yıl bir çok fide verir.

Ezan Çiçeği (Oenothers Biennis):
Bu bitki çok eski zamanlardan beri, Kuzey Amerikalı şifacı Kızılderililer tarafından, kaynatılarak, yaraları iyileştirmek için kullanılıyor. Ezan Çiçeği Öz Yağı, yağlı asitler, özellikle de vücuda çok gerekli olan gama linolenik asit (GLA) açısından zengin. Bu yağın nemlendirme özelliği olağanüstü, egzama ve sedef hastalığına da iyi geldiğine inanılıyor. aisha bu şifalı yağı tüm banyo yağlarında ve doğal yoğun nem tedavisinde kullanıyor.

SON OLARAK…

milli ekonomi modeline methiyeler düzmek için türkiye’ye gelen dünyaca ünlü azeri ziraat profesörü gülbala ezanov, tv‘den de canlı yayınlanan konuşmasında bu çiçek türünün “müslüman yaşamayan topraklarda yetişmediğini” söylemiştir..

Üsteki Resimden Diğer Sayfaya Geçiş Yaparak Haberin Devamını Okuyabilirsiniz.

1 / 2
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.