DOLAR
Alış:
Satış:
EURO
Alış:
Satış:
GBP
Alış:
Satış:
Ancak bazı sağlık sorunları
Kapsamlı bir tıbbi değerlendirme
Kapsamlı bir tıbbi değerlendirme, etkili tedaviye yol açan kesin nedeni belirleyebilmelidir. Diğer iki yaygın neden interstisyel sistit ve aşırı aktif mesane kolayca karıştırılır. Her ikisi de gece ve gündüz sık idrara çıkmaya neden olabilen mesane koşullarıdır. Ayrıca, her ikisi de idrar aciliyeti adı verilen güçlü, ani idrar yapma dürtülerine neden olabilir. Bu ipuçları, iki durumu birbirinden ayırmanıza yardımcı olabilir:
Interstisyel sistit, mesane içinde ve çevresinde ağrıya neden olur, ancak aşırı aktif mesane ağrıya neden olmaz. Interstisyel sistit ile, mesane dolduğunda ağrı genellikle daha da kötüleşir ve mesane boşaldığında hafifler. Ağrıdan geçici olarak kurtulmak için, tedavi edilmemiş, şiddetli interstisyel sistit olan kişiler günde 60 defaya kadar idrara çıkabilirler.
Aşırı aktif mesane sıklıkla idrar sızıntılarına neden olur, ancak interstisyel sistit genellikle sızıntılara olmaz. Aşırı aktif mesanesi olan kişiler ani ve güçlü bir idrar yapma dürtüsü hissedebilir ancak tuvalete zamanında yetişemeyebilirler. Bazıları utanç verici kazaları önlemek için sık sık tuvalete giderler.
Sık İdrara Çıkmayı Kontrol Etmek İçin Neler Yapılabilir?
Sık idrara çıkmanızı yönetmenin birkaç yaşam tarzı değişikliği ve ilaçsız yolu vardır. Bunlar şunları içerebilir:
Yatmadan önce sıvı içmekten kaçınmak,
Alkol ve kafein tüketimini bırakmak,
Doing Kegel egzersizleri pelvik taban gücü oluşturmak için harika egzersizlerdir. Bu kaslar, mesaneniz de dahil olmak üzere pelvisteki organları destekler. Kegel egzersizleri genellikle doğumdan sonra bir bebeğin pelvik taban kaslarına baskı yapması nedeniyle kadınlara tavsiye edilir.
Sızıntıları önlemek için koruyucu bir ped veya iç çamaşırı giymek. Bu, durumunuz tedavi edilirken hayatınızı sürdürmenize yardımcı olabilecek kısa vadeli bir çözümdür.
Çok Sık İdrara Çıkma Tanısı Nasıl Konulur?
Sık idrara çıkma nedenini teşhis etmek için doktorunuz mevcut diğer semptomları dikkate alacaktır. Belirli bir hastalığı doğrulamak veya ekarte etmek için teşhis testleri önerebilir. Örneğin, doktorunuz özel bir kapsam kullanarak idrar testi veya mesane muayenesi isteyebilir. Ayrıca ürolog veya jinekolojik ürolog olarak adlandırılan bir idrar yolu uzmanı görmeniz gerekebilir. Teşhis, sık idrara çıkma için tedavi bulmaya yönelik ilk adımdır.
Çok Sık İdrara Çıkma İçin Hangi Doktora Gidilir?
Çok sık idrara çıkanların en çok merak ettikleri sorulardan birisi de çok sık idrara çıkma için hangi doktora, bölüme gidilir? sorusudur. Çok sık idrara çıkma sorunu için hastanelerin Üroloji veya Dahiliye (İç Hastalıkları) bölümündeki doktorlardan randevu almaları gerekir.